Schade aan uw auto ruit

Wij hanteren twee verschillende vormen van ruitschade. Schade waarbij de ruit niet vervangen hoeft te worden en schade waarbij uw ruit wel vervangen wordt.


Sterretje

Schade die kleiner is dan een muntstuk van 2 euro. In veel gevallen kan een sterretje worden gerepareerd door harsinjectie.

Reparatie van een sterretje is bij ikverzekeronline.nl gratis als u deze laat repareren door een bij GlasGarant aangesloten herstelbedrijf. Laat u een sterretje repareren bij een niet aangesloten herstelbedrijf? Dan betaalt u een eigen risico van € 500,-


Ruitbreuk

Schade die groter is dan een muntstuk van 2 euro. In de meeste gevallen komt dit niet in aanmerking voor ruitreparatie. Een scheur in de ruit kan niet worden gerepareerd. De gehele ruit zal moeten worden vervangen.

Bij ruitvervanging geldt bij ikverzekeronline.nl een eigen risico van € 65,- bij een GlasGarant herstelbedrijf. Laat u een ruit vervangen door een niet aangesloten herstelbedrijf? Dan betaalt u een eigen risico van € 500,-.


Hoe gaat u te werk bij ruitschade?

U maakt zelf een afspraak met een ruitreparateur. U plant een afspraak in op een tijdstip en locatie die u het beste uitkomt.

ikverzekeronline.nl heeft afspraken met verschillende ruitreparateurs gemaakt. Als u een ruit laat repareren door één van onderstaande reparateurs is een ruitreparatie gratis. Een ruitvervanging kost u dan slechts € 65,- i.p.v. €500,-

24-uurs hulpservice voor ruitschades

088 - 1850 500

123Ruit

Administratieve afwikkeling

Nadat u de formulieren van de ruitreparateur heeft ingevuld komt de schademelding automatisch binnen bij ikverzekeronline.nl en zal deze zo spoedig mogelijk worden afgehandeld. U hoeft deze schade niet zelf bij ons te melden, alles wordt voor u geregeld.

Let op: U moet de groene kaart kunnen overhandigen bij aanvang van de reparatie/vervanging.